Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CEARĂ MICROCRISTALINĂ (Parafină)
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de agent de acoperire. Se obţine din hidrocarburi şi se utilizează pentru protecţia şi conservarea citricelor, pepenilor, ananasului şi a altor fructe proaspete exotice, cât şi la tratamentul de suprafaţă al gumei de mestecat şi al unor produse de cofetărie. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente. Totuşi, cantităţile prea mari inhibă absorbţia grăsimilor şi a vitaminelor liposolubile, unii cercetători găsind şi o corelaţie între consumul de parafină şi tumorile intestinale. Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.