Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CEARĂ CANDELILLA
Descriere:
Aditiv alimentar utilizat ca agent de glazurare, având însă şi funcţii de emulgator, agent antiaglomerant, agent de îngroşare şi stabilizator. Este un polimer natural produs de unele specii de arbori. Se foloseşte în cantităţi cuprinse între 200 şi 500 mg/kg la acoperirea de suprafaţă a unor produse din ciocolată, a produselor de cofetărie şi patiserie glazurate cu ciocolată, a boabelor de cafea, a citricelor şi altor fructe proaspete, cât şi în guma de mestecat, în cantitate de 1200 mg/kg. Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente.