Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CEARĂ DE ALBINE
Descriere:
Aditiv alimentar utilizat ca agent de glazurare, având însă şi funcţii de emulgator, agent antiaglomerant, agent de îngroşare, substanţă-suport pentru coloranţi şi stabilizator. Este un polimer natural produs de albine. Ca aditiv se prezintă sub formele E 901(i) - Ceară albă de albine sau E 901(ii) - Ceară galbenă de albine. Se foloseşte în cantităţi cuprinse între 200 şi 500 mg/kg la acoperirea de suprafaţă a unor produse din ciocolată, a produselor de cofetărie şi patiserie glazurate cu ciocolată, a boabelor de cafea, a citricelor şi altor fructe proaspete, cât şi în guma de mestecat, în cantitate de 1200 mg/kg. Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente.