Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
GLUCONAT DE SODIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator sechestrant. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi proaspete, maturate sau procesate, budinci, lapte condensat sau praf, în unt şi produse din zer, în grăsimi tartinabile, emulsii diverse, creme dulci, îngheţată, fructe procesate şi conservate, produse din legume, carne, peşte, ouă, supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, orez şi paste făinoase prefierte, condimente, suplimente alimentare, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Este permis şi în produse din cereale destinate sugarilor şi copiilor mici, în cantităţile prevăzute de reţete. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 50 mg/kg corp. Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.