Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
HIDROXID DE POTASIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator şi agent de îngroşare (legare). Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi, budinci, lapte condensat sau praf, grăsimi tartinabile, emulsii diverse, creme dulci, îngheţată, fructe procesate şi conservate, produse din legume, carne, peşte, ouă, supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificaţie, patiserie şi cofetărie, orez şi paste făinoase prefierte, condimente, suplimente alimentare, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Este permis şi în produse din cereale destinate sugarilor şi copiilor mici, în cantităţile prevăzute de reţete. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.