Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
SULFAŢI DE POTASIU
Descriere:
Aditivi alimentari cu rol de regulatori de aciditate şi înlocuitori de sare, obţinuţi din săruri de potasiu şi acid sulfuric. Se prezintă sub formele E 515(i) - Sulfat de potasiu şi E 515(ii) - Sulfat acid de potasiu. Se utilizează conform cantităţilor pevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă-ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcooliceşi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se folosesc şi ca suport pentru alţi aditivi. Nu sunt permişi în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.