Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CLORURĂ DE MAGNEZIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de stabilizator de culoare şi agent de întărire, care se regăseşte în mod natural ca un component al sării marine. Se utilizează în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă - ulei, creme dulci, budinci, produse din legume şi fructe procesate, conservate în diverse moduri, produse din carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.