Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ACID CLORHIDRIC (Acid muriatic)
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, obţinut din sare şi acid sulfuric. Acidul clorhidric este prezent în mod normal în stomac. Se utilizează în produse lactate, brânzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, îngheţată, grăsimi tartinabile, emulsii tip apă - ulei, creme dulci, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, produse de patiserie, cofetărie, paste făinoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.