Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CARBONAT DE MAGNEZIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, regulator de aciditate şi antiaglomerant, obţinut din hidroxid de magneziu. Se prezintă sub forma E 504(i) - Carbonat de magneziu şi E 504(ii)- Bicarbonat de magneziu. Se adaugă în produse din zer deshidratat, în sare, zahăr pudră, cît şi în produse lactate, brânzeturi, deserturi pe bază de lapte, îngheţată, grăsimi emulsionate tartinabile, produse din legume, fructe, carne, peşte, ouă, cereale, în paste făinoase, aluaturi, produse de patiserie, cofetărie şi brutărie, sosuri, condimente, salate, supe, ciorbe, produse dietetice, suplimente alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Se foloseşte şi ca suport pentru alţi aditivi. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.