Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ESTERII TARTRICI AI MONO- ŞI DIGLICERIDELOR CU ACIZI GRAŞI
Descriere:
Aditivi alimentari cu rol de stabilizatori, sechestranţi şi emulgatori. Se obţin din grăsimi animale sau vegetale şi se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte (iaurturi aromate sau nu, smântână, brânzeturi, lapte praf), produse de patiserie, cofetărie, îngheţată, deserturi pe bază de ouă, cereale, amidon sau fructe, legume şi fructe conservate în oţet sau pasteurizate, produse din carne, peşte, sosuri, supe, ciorbe, condimente, salate, margarine, maioneze şi alte grăsimi emulsionate, aluaturi, preparate dietetice, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare aromatizate, bere, cidru, vinuri din fructe şi alte băuturi alcoolice. Nu sunt permişi în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 30 mg/kg corp, datorită prezenţei tartraţilor, care au potenţial toxic. Se digeră la fel ca şi grăsimile şi nu s-au semnalat efecte secundare la dozele din alimente.