Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
SĂRURILE DE MAGNEZIU ALE ACIZILOR GRAŞI
Descriere:
Grup de aditivi semisintetici, cu rol de emulgatori şi stabilizatori. Acizii graşi sunt amestecuri de acid stearic, oleic, palmitic şi miristic, care formează săruri cu magneziul, putând fi obţinuţi din grăsimi animale sau vegetale. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, deserturi pe bază de grăsimi emulsionate, lapte sau fructe, produse din legume şi fructe, conserve de legume în oţet, produse de cofetărie şi patiserie, îngheţată, paste făinoase, orez, deserturi pe bază de cereale şi/sau amidon, produse din peşte, carne, ouă, sosuri, condimente, supe, salate, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Aceşti aditivi nu sunt permişi în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.