Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
SĂRURILE DE SODIU, POTASIU ŞI CALCIU ALE ACIZILOR GRAŞI
Descriere:
Grup de aditivi semisintetici cu rol de emulgatori şi stabilizatori. Acizii graşi sunt amestecuri de acid stearic, oleic, palmitic şi miristic, care formează săruri, putând fi obţinuţi din grăsimi animale sau vegetale. Se prezintă sub formele: E 470a(i)- Săruri de sodiu ale acizilor graşi, E 470a(i)- Săruri de potasiu ale acizilor graşi şi E 470a(iii)- Săruri de calciu ale acizilor graşi. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, deserturi pe bază de grăsimi emulsionate, lapte sau fructe, produse din legume şi fructe, conserve de legume în oţet, produse de cofetărie, îngheţată, paste făinoase, orez, deserturi pe bază de cereale şi/sau amidon, produse din peşte, carne, ouă, sosuri, condimente, supe, produse dietetice, băuturi alcoolice şi nealcoolice etc. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.