Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CELULOZĂ
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de agent de îngroşare, de umplere, antiaglomerant şi emulgator. Celuloza este un constituent natural al tuturor fibrelor vegetale. Pentru uz industrial se obţine din lemn, bumbac etc. Se prezintă sub forma E 460(i)-Celuloză cristalină sau E 460(ii)-celuloză pulbere. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete la produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, snacksuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive, condimente, muştar, băuturi alcoolice şi nelcoolice, produse dietetice etc.Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.Doza zilnică nu este limitată. Celuloza nu este solubilă şi nu se digeră, având un rol detoxifiant pentru tubul digestiv, dar cantităţile prea mari pot duce la balonare, constipaţie, diaree, iar pe termen lung la probleme ale colonului.