Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ESTERI GLICERICI AI RĂŞINILOR LEMNOASE
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de agent de îngroşare, emulgator, stabilizator, adjuvant şi aromatizant, utilizat în cantităţi de până la 50 mg/kg la tratamentul de suprafaţă al fructelor şi legumelor proaspete şi în cantităţi de până la 100 mg/kg în băuturi nealcoolice aromatizate energizante şi în băuturi alcoolice tulburi aromatizate, cu conţinut de alcool mai mic de 15%. Constituie de asemeni materie de bază pentru guma de mestecat. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 25 mg/kg corp. Băuturile care conţin acest aditiv nu sunt recomandate copiilor. Dozele mari produc hiperkinezie, insomnie, tahicardie. Până în anul 2002 această substanţă nu a fost permisă în România, fiind introdusă ca urmare a alinierii la legislaţia europeană.