Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
PECTINĂ
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare, prezent în mod natural în fructe, în special în mere, portocale şi gutui. Pentru uz industrial, pectinele se obţin din mere şi portocale. Se prezintă sub forma E 440(i)-Pectina, E440(ii)-Pectat de sodiu, E440(iii)-Pectat de potasiu, E440(iv)-Pectat de amoniu sau E440b- Pectină amidică. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete în special în produse din fructe: sucuri, nectaruri, concentrate, gemuri, jeleuri, marmelade. Se utilizează şi ca solvent pentru alţi aditivi alimentari. Pectina este permisă în alimente destinate copiilor mici în cantitate de până la 5g/l. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile folosite în alimente.