Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
HEMICELULOZĂ DIN SOIA
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de antiaglomerare şi de îngroşare. Se obţine din boabe de soia. Se utilizează în cantităţi de până la 30g/kg în unele produse de panificaţie, paste făinoase, orez, cartofi, deserturi pe bază de iaurt sau de jeleuri, sosuri emulsionate, cât şi ca agent antiaglomerant în unele produse congelate şi suplimente alimentare. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică nu este limitată şi nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente. Deoarece acest aditiv poate provoca reacţii alergice persoanelor care nu tolerează soia, prezenţa lui trebuie inscripţionată obligatoriu pe alimente.