Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
GLICERINĂ (GLICEROL)
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de îndulcitor, stabilizator, umectant, emulgator, agent de îngroşare şi de umplere, prezent în mod natural în sânge şi în toate grăsimile, dar obţinut pentru uz industrial din propan sau din zaharuri prin fermentaţie bacteriană. Se utilizează conform cantităţilor prevăzute de reţete în produse lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, snacksuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, peşte, ouă, condimente, supe, ciorbe, membrane comestibile, produse din proteine vegetale, suplimente nutritive, condimente, muştar, băuturi alcoolice şi nelcoolice, produse dietetice etc. . Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Nu s-au semnalat efecte secundare la dozele din alimente. Glicerolul nu creşte glicemia şi nu favorizează apariţia cariilor. Totuşi, cantiăţile prea mari pot provoca dureri de cap, greaţă, sete accentuată. Este metabolizat de organism, constituind o sursă de energie.