Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ALGINAT DE PROPILENGLICOL (PGA)
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, umectant, aromatizant, agent de îngroşare, de aglomerare şi de spumare, făcând ca spuma berii să fie mai abundentă şi durabilă. Este un derivat al acidului alginic. Se utilizează în cantitate de 2-3g/kg în produse fine de brutărie, creme, glazuri, dressinguri, toppinguri, umpluturi, emulsii, în bere, lichioruri, băuturi răcoritoare,gheaţă alimentară, produse de cofetărie, snacksuri, suplimente alimentare etc. Alginatul de propilenglicol nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 70 mg/kg corp. Această doză este limitată datorită faptului că aditivul are în compoziţie circa 36% propilenglicol, substanţă cu potenţial toxic.