Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ALGINAT DE AMONIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator şi agent de îngroşare. Este sarea de amoniu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc. Alginatul de amoniu nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Se utilizează şi ca substanţă-suport pentru alţi aditivi alimentari. Nu au fost semnalate efecte secundare şi nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă. Totuşi, cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism.