Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ACID ALGINIC
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare şi de aglomerare. Este un produs natural obţinut din mai multe specii de alge brune. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne etc. Alginaţii sunt permişi în preparate destinate sugarilor şi copiilor mici, dar numai în budinci şi deserturi pe bază de cereale prelucrate, în cantitate de maxim 500 mg/kg. Se utilizează şi ca substanţă - suport pentru alţi aditivi alimentari. Nu au fost semnalate efecte secundare şi nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.