Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
MALAT DE CALCIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate şi umectanţilor. Este sarea de calciu a acidului malic. Se prezintă sub forma E 352(i) - Malat acid de calciu sau E352(ii) -Malat de calciu. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse lactate, brânzeturi şi înlocuitori de brânză, grăsimi tartinabile, sosuri, supe şi ciorbe instant, condimente, produse din fructe, legume, peşte, carne, ouă, cereale, băuturi alcoolice si nealcoolice, dulciuri, îngheţată etc. . Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile încorporate în alimente şi nu s-a stabilit o doză maximă admisă.