Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
FOSFAT DE POTASIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu funcţii de regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant şi stabilizator (de reţinere a apei şi de îngroşare), care se prezintă sub formele E 340(i) - Fosfat monopotasic, E 340(ii) - Fosfat dipotasic şi E 340(iii) - Fosfat tripotasic. Se utilizează în brânză topită (20 g/kg), produse din carne (5g/kg), în băuturi energizante şi ape de masă preparate (500mg/kg), în băuturi din proteine vegetale (20 g/l), în sare şi înlocuitori de sare (10g/kg) şi în suplimente alimentare, conform cantităţilor prevăzute de reţete. Se utilizează şi în produse destinate sugarilor şi copiilor mici în cantitate de 1g/l. Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp. Cantităţile prea mari de fosfaţi pot cauza tulburări metabolice.