Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
FOSFAT DE SODIU
Descriere:
Aditiv alimentar cu funcţii de regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant şi stabilizator (de reţinere a apei şi de îngroşare), care se prezintă sub formele E 339(i) - Fosfat monosodic, E 339(ii) - Fosfat disodic şi E 339(iii) - Fosfat trisodic. Se adaugă în cantitate de 1-1,5 g/kg în laptele parţial deshidratat, în cantitate de 2,5 g/kg în laptele praf integral sau degresat, în smântână UHT şi frişcă în cantitate de 5g/l şi în brânza proaspătă în cantitate de 2g/kg. Este permis în produsele destinate sugarilor şi copiilor mici în cantitate de 1000 mg/l. Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de fosfor este de până la 70 mg/kg corp. Cantităţile prea mari de fosfaţi pot cauza tulburări metabolice.