Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
TARTRAT DUBLU DE POTASIU ŞI SODIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regulatorilor de aciditate, ce funcţionează şi ca emulgator, cunoscut şi sub denumirea de “sare Seignette” sau “sare Rochelle”. Se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produsele pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp. Dozele mari produc tulburări gastrointestinale, având efect laxativ şi diuretic. Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.