Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
TARTRAT DE POTASIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa şi parţial de a reacţiona cu aceasta. Este o sare de potasiu a acidului tartric care are şi rol de regulator de aciditate. Se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produse pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc. . Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp. Dozele mari produc tulburări gastrointestinale, având efect laxativ şi diuretic. Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.