Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
TARTRAT DE SODIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria emulgatorilor şi agenţilor de îngroşare, deoarece cristalele sale au capacitatea de a reţine apa. Este sarea de sodiu a acidului tartric şi se utilizează conform cantităţilor specificate în reţete la produsele pe bază de ciocolată şi cacao, în gemuri, jeleuri, marmelade, sucuri şi nectaruri din fructe sau concentrate de sucuri şi nectaruri, gumă de mestecat etc. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de tartraţi este de până la 30 mg/kg corp. Dozele mari au efect laxativ, produc tulburări gastrointestinale, greaţă, vomă, crampe şi afecţiuni renale.Este mult mai puţin toxic decât acidul tartric E 334.