Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CITRAT DE CALCIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, având de asemeni şi funcţii de regulator de aciditate, conservant, aromatizant şi de dedurizare a apei. Se prezintă sub formele E 333(i)- Citrat monocalcic, E 333(ii) – Citrat dicalcic sau E 333(iii) – Citrat tricalcic, acestea fiind săruri de calciu ale acidului citric. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de lapte, carne, peşte, fructe, legume, grăsimi, în produse de panificaţie, patiserie, cofetărie, sosuri, condimente etc., şi în unele suplimente alimentare destinate persoanelor cu probleme gastrice sau cu deficit de calciu. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu produce efecte secundare în cantităţile conţinute de alimente.