Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
PALMITAT DE ASCORBIL
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, obţinut din combinaţia acidului gras palmitic cu acidul ascorbic. Este utilizat pentru prevenirea râncezirii produselor ce conţin uleiuri cu mulţi acizi graşi nesaturaţi, adăugîndu-se în cantităţi de maximum 1000 mg/kg în produsele pentru adulţi cum ar fi produsele de patiserie, deserturi pe bază de lapte sau fructe, cereale pentru micul dejun, fructe uscate, produse de cofetărie, condimente, sosuri, grăsimi emulsionate tartinabile, peşte congelat, membrane comestibile, suplimente alimentare, băuturi răcoritoare etc. şi în cantitate de 10 mg/l sau 10 mg/kg în produse pentru sugari şi copii mici sănătoşi. Se mai foloseşte tot ca antioxidant şi la fabricarea coloranţilor din grupele E 160 şi E 161. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 1,25 mg/kg corp. Nu s-au semnalat efecte secundare. Deoarece acidul palmitic se obţine în principal din grăsimi vegetale, dar poate proveni şi din grăsimi animale, vegetarienii sau cei ce cultivă anumite credinţe şi valori ar trebui să evite produsele ce conţin E 304(i).