Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ACID ASCORBIC
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor şi cunoscut sub denumirea de Vitamina C. Fiind un component natural al alimentelor, acidul ascorbic are un rol de neînlocuit în buna desfăşurare a tuturor proceselor biochimice care au loc la nivelul organismului uman, rol pe care, din păcate, aditivul E 300 nu îl poate înlocui. Acesta este un produs industrial sintetizat prin fermentaţia glucozei, urmată de o oxidare chimică, ce nu poate fi utilizat drept supliment vitaminic. Datorită proprietăţilor antioxidante şi lipsei de toxicitate, aditivul E 300 se adaugă conform cantităţilor prevăzute în reţete într-o gamă foarte variată de produse . Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Doza zilnică pentru consumul uman nu este limitată şi nu produce efecte secundare în cantităţile utilizate în alimente.