Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
ACID FUMARIC
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate şi stabilizator. Poate fi obţinut din acid malic prin încălzire, prin oxidarea catalitică a benzenului sau prin fermentaţia bacteriană a glucozei. Se găseşte în mod natural în unele plante, fiind esenţial în respiraţia celulară a ţesuturilor animale şi vegetale. Se utilizează în alimente la fel ca şi acidul tartric E 334, fiind un substituent al acestuia. Cantităţile încorporate variază de la 1000 mg/kg, până la 4000 mg/kg. Se foloseşte în vinuri, produse fine de cofetărie şi patiserie, deserturi cu aspect de jeleu, prafuri instant pentru ceaiuri şi băuturi cu aromă de fructe, umpluturi şi glazuri pentru produse de patiserie etc. Doza zilnică admisă nu este limitată şi nu produce efecte secundare.