Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
SULFIT DE CALCIU
Descriere:
Aditiv alimentar din categoria conservanţilor chimici. Este o sare de calciu a acidului sulfuros, care se prezintă sub forma unei pulberi albe, instabile, ce reacţionează cu oxigenul pentru a forma sulfat de calciu. În condiţii acide, formează acidul sulfuros, care are proprietăţi conservante, oxidante şi de albire, dar şi de reducere a cantităţii de vitamine din alimente. Se foloseşte în cantităţi cuprinse între 10 şi 2000 mg/kg sau mg/l într-o gamă de produse extrem de variată. Fac excepţie doar carnea şi produsele din carne de pasăre şi mamifere, cât şi produsele pentru sugari şi copii mici. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 0,7 mg/kg corp, doză infimă, ce poate fi foarte uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf. La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii. Poate cauza alergii şi probleme digestive în doze mari.