Scrie in caseta de mai jos denumirea aditivului sau numarul acestuia
Cauta dupa prima litera
A B C D E F G H I L M N O P R S T U V X Z
Denumire:
CITRAT DE TRIETIL
Descriere:
Aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent antispumant, sechestrant şi substanţă-suport pentru arome. Se obţine din acid citric, fiind un lichid uleios, inodor şi incolor, utilizat pentru stabilizarea spumei din albuş de ou în cantitatea prevăzută de reţetă şi ca solvent pentru arome. În alimente gata pentru consum nu este permis să se regăsească o cantitate mai mare de 3g/kg, iar în băuturi nu este permisă o cantitate mai mare de 1g/l. Doza zilnică maximă admisă este de până la 10mg/kg corp. Consumul îndelungat şi dozele mari pot cauza ameţeli, slăbiciune, pierderi de echilibru şi chiar afectarea ficatului. Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.